KARATE

Terminologi

Etikette

Bæltet

Herning Karate Klub træner i dag stilarten Koshinkan.

Koshinkan betyder betyder frit oversat gammel (Ko), ny (Shin), skole (Kan).

Fra klubbens start i 1977 og indtil 2000 trænede Herning Karate Klub den mest udbredte stilart indenfor karate, Shotokan, men valgte i 2000 at prøve kræfter med en videreudvikling heraf, forestået af Sensei Hans Wecks, 8. Dan, fra Budo-Sport-Center Oberhausen i Tyskland.

Videreudviklingen er en logisk udvikling af Gichin Funakoshis stilart Shotokan, i retning af en mere moderne og fremadrettet gældende Karate.

Primært integrationen af selvforsvar, som en meget mere aktiv del af træningen, men også en helt ny forståelse for rumlighed, idet der arbejdes i alle urets retninger, og ikke kun frem og tilbage giver et væsentligt mere realistisk indhold i træningen. Det er således på denne baggrund at Koshinkan stilarten skal forstås, nemlig som en syntese mellem det gamle (her Shotokan) og det nye (her bl.a. effektivt selvvforsvar).

Den primære grund til at træne Karate er individuel og Herning Karate Klub har plads til alle, uanset om du er til sporten som motionist og bare vil lære selvforsvar samtidig med god motion – eller som konkurrenceudøver og deltage i de forskellige stævner som bliver tilbudt.

Terminologi

I Herning Karate Klub, ligesom i karate generelt, bruges der mange japanske termer. Der tælles på japansk og teknikker, slag, spark, parader, stillinger osv. har hver deres japanske navn. Dette er dels for at bevare tilknytningen til karatens oprindelse og traditioner, men også for at gøre det nemmere at forstå de udenlandske gæsteinstruktører, vi nogen gange er så heldige at have på besøg. Herunder er en liste over de mest brugte termer.

ichi

side

Etikette

Bæltet