Karate

Herning Karate Klub træner i dag stilarten Koshinkan.

Koshinkan betyder betyder frit oversat gammel (Ko), ny (Shin), skole (Kan).

Fra klubbens start i 1977 og indtil 2000 trænede Herning Karate Klub den mest udbredte stilart indenfor karate, Shotokan, men valgte i 2000 at prøve kræfter med en videreudvikling heraf, forestået af Sensei Hans Wecks, 8. Dan, fra Budo-Sport-Center Oberhausen i Tyskland.

Videreudviklingen er en logisk udvikling af Gichin Funakoshi stilart Shotokan, i retning af en mere moderne, og fremadrettet gældende Karate.

Primært integrationen af selvforsvar som en meget mere aktiv del af træningen, men også en helt ny forståelse for rumlighed, det at der arbejdes i alle urets retninger, og ikke kun frem og tilbage giver en væsentlig mere realistisk indhold i træningen. Det er således på denne baggrund at Koshinkan stilarten skal forstås, nemlig som en syntese mellem det gamle (her Shotokan) og det nye (her bl.a. effektiv selvvforsvar).Koshinkan .

Bæltets prøve (graduering) bør være en dejlig bivirkning og motivation. Ikke alle Karate atleter vil træne for at så hurtigt som muligt at kunne binde det næste højere bælte om livet. Den primære grund til at træne Karate kan være individuelt ,og Herning Karate Klub har plads til alle, uanset om du er til sporten som Motionist, og bare vil lære selvforsvar samtidig med god motion – eller konkurrence udøver og deltage i de forskellige stævner som bliver tilbudt.